Карач — туристичка населба на брегот на Дојранското Езеро. Се наоѓа помеѓу Нов и Стар Дојран, односно вреднаш пред влезот во Стар Дојран. Населбата се состои од викендички и хотелот Пелагонија. Во населбата постои и плажа која се средена и адаптирана на современите потреби.[1]

НаводиУреди