Канзас Сити (Мисури)

Канзас Сити (англиски: Kansas City) е град во американската држава Мисури. Овој град според статистиките во 2007 година, има 450 375 жители, што го прави најголем град во Мисури, и 39-ти град по број на жители во САД.

Канзас Сити, Мисури