Кагуас (Порторико)

Кагуас (шпански: Caguas) е град во Порторико. Се наоѓа во центарот на островот. Овој град според статистиките во 2004 година, има 140 502 жители, што го прави петти град по број на жители во Порторико.

Катедрала во Кагуас