Источен Тимор на Олимписките игри

Предлошка:Infobox Olympics Timor-Leste Источен Тимор (Тимор Лесте) првпат учествувал во олимпијадата во 2004 г. Во 2007 г. е основан и нивниот националниот олимписки комитет. Земјата се вратила на ЛОИ 2008 и ЛОИ во 2012 г.

Медали (ЛОИ)Уреди

Олимпијада Спортисти Спортисти по спортови Медали
       
  Атина 2004 2 2 0 0 0
  Пекинг 2008 2 2 0 0 0
  Лондон 2012 2 2 0 0 0

ПоврзаноУреди

Надворешни врскиУреди