Индијанаполис (Индијана)

Индијанаполис (англиски: Indianapolis) главниот град на американската држава Индијана. Овој град според статистиките во 2010 година, има 829 718 жители[1], што го прави најголем град во Индијана, и 13-ти град по број на жители во САД.

Индијанаполис

НаводиУреди