Ингрид Детер де Франкопан

Тира Ингрид Хилдегард Детер де Франкопан (родена 1936 година)[1] е шведски научник за меѓународно право, професор по Линдхаген на универзитетот во Стокхолм, адвокат и автор на повеќе книги.

Образование и кариера уреди

Детер докторирала во 1962 година на Правниот факултет на Универзитетот во Оксфорд; нејзината дисертација била Моќ на донесување договор за меѓународните организации. Завршила уште еден докторат во 1965 година на Универзитетот во Стокхолм ; нејзината дисертација била Создавање закон од меѓународни организации.[2][3] Од 1988 година, таа била Карл Линдхаген професор по меѓународно право на Универзитетот во Стокхолм, а исто така имала поврзаност со Лондонската школа за економија.[4]

Наводи уреди

 1. Birth year from Library of Congress catalog entry, retrieved 28 May 2019
 2. „Jubildoktorer“, Installations- och promotionshögtiden 2015 (PDF), Stockholm University, стр. 40, Посетено на 28 May 2019 (a listing of "jubilee doctorates", given 50 years after the original doctorate).
 3. Reviews of Law Making by International Organizations:
  • Eek, Hilding (January 1966), Nordisk Tidsskrift for International Ret, 36 (3): 202, ISSN 0029-151XCS1-одржување: списание без наслов (link)
  • Eide, Asbjorn (July 1966), International Affairs, 42 (3): 470–471, doi:10.2307/2612191, JSTOR 2612191CS1-одржување: списание без наслов (link)
  • González Campos, Julio D. (July–September 1966), Revista Española de Derecho Internacional, 19 (3): 478–479, JSTOR 44294086CS1-одржување: списание без наслов (link)
  • E. B. (June 1967), Il Politico, 32 (2): 441–442, JSTOR 43209515CS1-одржување: списание без наслов (link)
  • L. E. (September 1969), Netherlands International Law Review, 16 (3): 290, doi:10.1017/s0165070x00001649CS1-одржување: списание без наслов (link)
 4. D'Amato, Anthony (1988), „The theory of customary international law“, American Society of International Law Proceedings, 82: 242–260. See footnote, p. 247.