Израелска железница

Израелската железница (хебрејски: רַכֶּבֶת יִשְׂרָאֵל, Rakévet Yisra'él) се наоѓа во Ерусалим, Израел. Оваа железница е поврзана со сите краишта на Израел.

Уредување на Израелска железница
Уредување на Израелска железница 2005-2010

Галерија уреди

Надворешни врски уреди