Иван Анастасов

Иван Анастасов — македонски револуционер, костурски војвода и член на Македонската револуционерна организација.[1]

Иван Анастасов
Роден 28 март 1876
Лабаница

ЖивотописУреди

Иван Анастасов е роден во Лабаница, Костурско, на 28 март 1876 година. Учествувал во Илинденското востание како костурски селски војвода. Се борел со турската војска во околината на неговото родно село.

НаводиУреди

  1. Енциклопедија ВМРО, Скопје, 2015, стр. 7