Знаме на Того

Знамето на Того е националното знаме на државата и било усвоено на 27 април 1960. Знамето се состои од пет хоризонтални ленти во зелена и жолта боја. На горниот лев агол се наоѓа црвен квадрат со бела ѕвезда. Боите се панафрикански. Знамето е дизајнирано од Ахил Паул[1]

Знаме на Того.

Историски знамињаУреди

НаводиУреди

  1. „Flag of Togo“. FOTW.us. Flags Of The World. Посетено на 2007-06-09.

ПоврзаноУреди