Знаме на Сарк

Знамето на Сарк е бело со црвен крст на Св. Ѓорѓија и црвен кантон со два жолти лава. Изгледот е осмислен во 1938 од Херберт Пит и усвоено истата година.[1] Кантонот е сличен на грбот на Нормандија.


Знаме на Сарк
}}
Сразмер 3:5
Усвоено 1938
Опис Бело со црвен крст на Св. Ѓорѓија и црвен кантон со два жолти лава.
Творец Херберт Пит

НаводиУреди

  1. Сарк - Знамиња на светот (англиски)

ПоврзаноУреди