Знаме на Општина Чегране

Знаме на Општина Чегране — знаме на поранешната Општина Чегране, кое имало правоаголен облик со црвена и црна боја, а во левиот агол се наоѓал круг.


Знаме на Општина Чегране
}}
Употреба државно знаме национално знаме
Сразмер 1:2
Опис Црвено и црнo знаме со еден круг на левата страна поделен на два дела.[1]

ОписУреди

Знамето на општината имало правоаголен облик со црвена и црнa боја, а во левиот агол се наоѓал круг. Кругот бил поделен на два дела и содржел бела и зелена боја.

ПоврзаноУреди

НаводиУреди

  1. „Знаме на Чегране“. Посетено на 5 август 2011.