ЖС „Гевгелија“

железничка станица во Македонија

Железничката станица „Гевгелија“железничка станица на градот Гевгелија, јужна Македонија. Има десет колосеци.

ЖС „Гевгелија“
Општи информации
МестоГевгелија
Координати41°08′35.57″N 22°30′44.54″E / 41.1432139° СГШ; 22.5123722° ИГД / 41.1432139; 22.5123722
ЛинииВелесГевгелија
Солун — Лерин( — Градско)
Колосеци10
Историја
Отворена????
Претходна     Следна
последна Предлошка:MŽ lines последна

Предлошка:Железнички станици на линијата Солун-Лерин