Елизабет Там

Елизабет Tamm (30 јуни 1880 година – 23 септември 1958) била шведски либерален политичар и активист за правата на жените. Таа во парламентот била позната како Tamm i Fogelstad („Там од Фогелштад“).

Елизабет Там.
Фогелштадгрупен . Од лево: Елизабет Там, Ада Нилсон, Керстин Хеселгрен (седи), Онорин Хермелин, Елин Вогнер .

НаводиУреди