Елен Бергман

Елен Бергман (5 јануари 1842 - 5 декември 1921) била шведска музичарка, вокална наставничка и активистка за женски права. Таа била член на Кралската шведска музичка академија .

Елеонора (Елен) Бергман, (5 јануари 1842 - 5 декември 1921)

НаводиУреди