Елен Аурора Аман (1 јули 1870 - 23 ноември 1932) е Шведски родена - германски политичар и активист, претставник на Баварската народна партија . [1] [2] Нејзината кауза за светост е отворена од Римокатоличката архиепископија во Минхен и Фризинг . [3]

НаводиУреди

  1. 1932
  2. е Шв
  3. ски