Дропион (250 - 3 деценија на III век) бил крал на Пајонија[1]. Дропион бил син на Леон Пајонски.

Пајонија и племињата.

НаводиУреди

  1. Pausanias, Description of Greece Phocis and Ozolian Locri,10.13.1,"A bronze head of the Paeonian bull called the bison was sent to Delphi by the Paeonian king Dropion, son of Leon".

ПоврзаноУреди