Дојче Телеком

Дојче Телеком (германски: Deutsche Telekom) - германско акционерско друштво од областа на телекомуникациите.

Дојче Телеком 2022 година

ИсторијатУреди

АктивностиУреди

Финансиски показателиУреди

Во 2016 година, брендот на „Дојче телеком“ достигнал вредност од 36,4 милијарди долари, што претставувало пораст од 309% во споредба со 2008 година.[1]

Менаџмент и организацијаУреди

НаводиУреди

  1. Мирослав Саздовски, „Дојче телеком достигна највисока вредност на брендот во својата историја“, Економија и бизнис, година 18, број 225, март 2017, стр. 64.