Днепар (појаснување)

појаснителна страница на Викимедија

Днепар може да се однесува на:

ТопонимиУреди

  • Днепар — река која поминува низ Русија, Белорусија и Украина.
  • Днепар (град) — град во Украина, обласен центар.

ДругиУреди