Директориумите се слични на пребарувачите по тоа што може да се пребаруваат, но за разлика од нив процесот на полнење и класификација на информациите најчесто не се одвива автоматски, туку „рачно“, со интервенција на луѓе.

Освен пребарување со клучни зборови, уште една одлика на директориумите е што нудат разгледување на нивните содржини по области.

Надворешни врски

уреди