Детски Парламент (емисија)

Детски Парламент е емисија на Тера Телевизија , организатори на емисијата се Детскиот Парламент при ОУ „Коле Канински“ - Битола,првата сезона била во продукција на Дрим Каст Продукција , а втората во продукција на Фото Коника.Водителското дуо во првата сезона го сочинуват Мартин Николовски и Вероника Жежовска, а во втората Мартин Николовски,Стефани Талевска и Филип Етмишовски.Спонзори на првата сезона беа ЦСЈ-Волшебно Сонце, БиМилк,Астра Маркет, Кармен, Стилисимо,Саитис,Еуро Фарм и др.

Детски Парламент
Земја на потекло Македонија
Продукција
Продуцент(и)Дрим Каст(1 сезона),Фото Коника(2 сезона)
Прикажување
Првична мрежаТера телевизија