Дерматологија

(Пренасочено од Дерматовенерологија)

Дерматологија е гранка од медицината, која се занимава со болестите на кожата, за секакви воспаленија и црвенила, предизвикани на различни начини.

Единица за козметичка дерматологија во СМ Сити Северна Едса, Филипини