Ден на белиот бастун

Денот на белиот бастун е неофицијален празник во САД, кој се прославува секој петтнаести октомври почнувајќи од 1964 година за постигнувањата на луѓето со нарушен вид.

Долг бел бастун, симболот на Денот на белиот бастун

Надворешни врскиУреди