Данхил (Dunhill), е луксузна марка на цигари на компанијата Бритиш Американ Тобако. Овие цигари се поскапи од просечните цигари цо регионот каде што се продаваат. Данхил се извезува главно низ Европа и Австралазија, но исто така може да се купат на интернет или по продавницни за тутун низ САД и Малезија.

Ново пакување на Данхил цигарите. Белешка: во некои земји филтрите им се портокалови, а логото на цигарата е класичниот грб со текстот, наместо името на марката и квадратот како тука.
Старо пакување на Данхил цигарите

Типот Dunhill International, пакувани во темноцрвени кутии и се едни од најскапите луксузни марки во светот. Се прават исклучиво од Вирџинија тутун и речиси воопшто немаат адитиви.

Типови на Данхил цигари:

Dunhill International (катран 12 мг, никотин 1 мг)

Dunhill International Lights (катран 8 мг, никотин 0.7 мг)

Dunhill International Menthol (катран 14 мг, никотин 1.1 мг)

Dunhill Filter (катран 10 мг, никотин 0.7 мг)

Dunhill Ultra (катран 3 мг, никотин 0.3 мг)

Dunhill Infinite (катран 1 мг, никотин 0.1 мг)

Dunhill Обединето Кралство - King Size (катран 10 мг, никотин 0.9 мг)

Dunhill Португалија - King Size (катран 10 мг, никотин 0.8 мг, јаглен моноскид 10 мг)

Dunhill Малезија (катран 20 мг, никотин 1.5 мг) - можеби најдобрите Данхгил цигари; популарни кај малезиските студенти во Обединетото Кралство

Надворешни врски уреди