Григор Прличев (награда)

појаснителна страница

Григор Прличев претставува награда од литературата и може да се однесува на:

  • Григор Прличев - награда за поема што ја доделува Просветно дело;
  • Григор Прличев - награда за препев што ја доделува Друштвото на литературните преведувачи од Македонија;