Грб на Северна Кореја

Грбот на Демократската Народна Република Кореја е официјалниот грб на државата. Грбот е составен од приказ на хидроцентрала во близина на планината Паекту со ѕвезда на врвот. Околу грбот има венец од ориз опколен со црвена лента на кое е напишано целосното име на државата на хангул.

Грб на Северна Кореја.

ПоврзаноУреди