Грб на Свети Винцент и Гренадини

Грбот на Свети Винцент и Гренадини се состои од следните елементи: во средината се наоѓаат две жени во римски фустани, од кои едната држи гранка од палма, а другата клечи пред златен олтар; над грбот се наоѓа гранка од памук, а подоле се наоѓа натисот PAX ET JUSTITIA (мир и правда).

Грбот на Свети Винсент и Гренадини

ПоврзаноУреди