Грб на Нова Каледонија

Грбот на Нова Каледонија

Грбот на Нова Каледонија е во црно бела боја е се состои од школки над кои се наоѓа натписот "lèche faitière" (вид на стрла која се наоѓа накрововите на куќите Канак).

ПоврзаноУреди