Грб на Нагорно-Карабах

Грбот на Нагорно-Карабах е официјалнот грб на оваа самопризнаена држава. Тој е округлест грб во кој има приказ на орел со расширени крилја со круна над главата со штит на градите. На штитот има панорамски приказ на државата и со знамето на државата. Во канџите има различни земјоделски култури и над грбот има натпис на името на државата на ерменски јазик.

Грб на Нагорно-Харабах.

ПоврзаноУреди