Грб на Гвинеја

Грбот на Гвинеја е усвоен во 1984 и се состои од птици над вкрстените мечови и пушки. Под грбот има трака со натписот "Travail, Justice, Solidarité" (Работа, Правда, Еднаквост).

Грб на Гвинеја
Guinea crest01.png
Подробно
Грбоносец Гвинеја
Усвоен1984
Мото"Travail, Justice, Solidarité" (Работа, Правда, Еднаквост)

Видете исто така иУреди