Грб на Гваделуп

Грбот на Гваделуп официјално е само лого на кое што пишува „REGION GUADELOUPE“, затоа што официјално, Гваделуп, е прекуморска Француска територија, но исто така се користи и како неофицијален грб на кој се прикажани три лалиња и сонце.

Логото на кое што пишува REGION GUADELOUPE
Локалниот неофицијален грб на Гваделуп

ПоврзаноУреди