Грб на Бермуда

Грбот на Бермуда претставува црвен лав кој држи штит на кој има заден дел од стар брод. Црвениот лав е симбол на Англија, а бродот на штитот е познатиот брод "Sea Venture".

Грб на Бермуда

ПоврзаноУреди