Голем метеор од 1860 година

Голем метеор од 1860 година забележан на 20 јули 1860 година. Тоа беше единствен метеорски феномен пријавен од локации низ Соединетите Американски Држави.

Голем метеор од 1860 година
Маслена слика на метеорот
Дата јули 1860 година
Место САД

Американскиот сликар на пејзажи Фредерик Црква ги насликал спектакуларните низи од огнени топки метеори на Катскил вечерното небо, исклучително ретка Пасишта на Земјата метеорска поворка[1].

Погледни уште уреди

 
Викиизвор на англиски јазик содржи текст на тема:

Наводи уреди

Модерни настани со влијание