Големиот Лебовски (филм)

Големиот Лебовски е американски филм на режисерите Џоел и Итан Коен.

Факти за филмотУреди

Филмот „Големиот Лебовски“ е филм на режисерите Џоел и Итан Коен, а главните улоги ги толкуваат Џеф Бриџис, Џон Гудман и Џулиен Мур.[1]

СодржинаУреди

Џеф Лебовски (го глуми Џеф Бриџис) е поранешен радикален хипик, кој го минува животот во кугланата, заедно со своето друштво, пушејќи марихуана. Но, неговиот живот се менува драстично, кога случајно ќе го помешаат со еден пропаднат милионер, чија жена направила големи долгови кои некој мора да ги плати. Затоа, Џеф оди кај вистинскиот Лебовски за да го расчисти недоразбирањето, но тогаш му се случуваат неочекувани и бизарни случки.[1]

НаводиУреди

  1. 1,0 1,1 Антена, бр. 804, 22.11.2013, стр. 17.