Глина е река во Хрватска, а со помал дел ја сочинува и границата помеѓу Хрватска и Босна и Херцеговина. Реката Глина тече низ истоимениот град.

Реката Глина

Оваа статија за река е никулец. Може да помогнете со нејзиното уредување!