Гладијатор (појаснување)

појаснителна страница

Гладијатори биле професионални борци во Стар Рим.

Гладијатор може да се однесува на:

УметностУреди

ФилмУреди

КнигиУреди

ИгриУреди

  • Gladiator A.D. или Гладијатор н.е. игра за Нинтендо