Германски поштибренд на Групацијата ДХЛ што се користи за нејзините домашни поштенски услуги во Германија.[1] Услугите што се нудат под брендот се оние на традиционалната поштенска услуга, што го прави брендот наследник на поранешниот државен монопол за пошта, Германска федерална пошта.

Германски пошти
ВидБренд
ПретходникГерманска федерална пошта
Основано1995; пред 29 години (1995)
СедиштеБон, Германија
Услугидомашна пошта
Матично претпријатие
ДХЛ
Мреж. местоwww.deutschepost.de

Повеќето бизниси кои не се поврзани со традиционалните поштенски услуги се префрлиле на брендот ДХЛ, кој бил купен со оригиналната компанија ДХЛ. Ова е причината зошто групата го користи името ДХЛ.

Производи уреди

Групата моментално ги нуди следните услуги под брендот, сите во рамките на нејзиниот оддел за пошта:

  • Комуникација по пошта се справува со домашната пошта (освен пакети).
  • Услуги за печат се занимава со домашна дистрибуција на печатени производи (весници и списанија).
  • Продажни места за малопродажба работат со домашни малопродажни места (пошти), кои нудат услуги за писмена пошта, пакети и поштенска банка.
  • Дијалог Маркетинг обезбедува услуги за директен маркетинг како што се истражување на пазарот и верификација на адреси.

Другите услуги во рамките на одделот за пошта, како што се Парцел Германија и Глобал Мејл, го користат брендот ДХЛ.

Наводи уреди

  1. Deutsche Post. „The Group“. Архивирано од изворникот на October 23, 2008. Посетено на 2008-11-01.