Владица Димитров (Димитроврад, 1974) е српски политичар и претставник на бугарската заедница во Србија. Тој беше пратеник во Народното собрание на Србија од 2014 до 2016 г. и во моменти исполнува четвртиот си мандат како градоначалник на Димитровград. Димитров е член на Српската прогресивна партија од 2013 г. Пред тоа тој беше член на Демократската партија и Демократската партија на Србија.[1]

Владица Димитров през 2014

Извори

уреди
  1. „Vladica Dimitrov“.