Владимир Атанасовски

политичар

Владимир Атанасовски — директор на Управата за безбедност и контраразузнавање на Македонија од 1 септември 2016 година до јуни 2017.

Владимир Атанасовски
Директор на Управата за безбедност и контраразузнавање
На должноста
1 септември 2016 – јуни 2017
Претседател Ѓорге Иванов
Претходник Љупчо Андоновски
Наследник Горан Николовски
Лични податоци
Роден(а) 18 февруари 1984
Делчево
Националност Македонец

ЖивотописУреди

Владимир Атанасовски дипломирал на Економскиот факултет во Скопје. Веднаш по дипломирањето, во 2008 година бил вработен во Управата за спречување перење пари, а бил и советник во Одделението за меѓународна соработка[1]. Во 2010 година бил назначен за директор во Управата за финансиско разузнавање[2].

На функцијата директор на Управата за безбедност и контраразузнавање на Македонија бил назначен на 1 септември 2016 година.

НаводиУреди