Википедија:Шаблони

Кратенки:
ВП:ШАБ

Оваа страница претставува индекс на големиот број стандардни шаблони во употреба на Википедија.

Како да ја користите оваа страница

Задебелените врски дадени во продолжение водат до страници на кои се набројани шаблоните, а се подредени според именскиот простор во кој припаѓаат и според нивната намена.

Шаблони за именскиот простор за статииУреди

Шаблони за другите именски просториУреди

ВикипедијаУреди

КатегоријаУреди

КорисникУреди

Разговор со корисникУреди

РазговорУреди

ПодатотекаУреди

ШаблонУреди