Википедија:Вики Сениор

ВикиПроект
„Вики Клуб“
Wiki Club Senior.svg
Glam Macedonia.svg
Wikipedia-logo.svg

Вики Сениор е образовен дел од активностите на Здружението на граѓани ГЛАМ Македонија, што започнува да се реализира од јануари 2021 година. Идејата и целта на овој проект е да се привлечат нови уредувачи, да се создадат нови статии, како и да се подобрат постоечките на Википедија на македонски јазик, преку едукација на возрасните лица низ Македонија.

За сите информации околу тоа како да се вклучите, оставете порака на Корисник:Intraterestrian, или на електронската пошта glammacedonia(аt)gmail.com.

 • Термин: работни денови 10:00 – 14:00 часот
 • Место: Канцеларијата на ГЛАМ Македонија, ул. 20 Октомври, број 26, Скопје
 • Лице за контакт:
Корисник:Intraterestrian
 • Членувањето е бесплатно

СписокУреди

Ова е списокот на обучени возрасни за уредување на Википедија:

 1. - Ristevski79
 2. - Дранко
 3. - WikiDinda23 (разговор) 21:13, 12 јуни 2021 (CEST)[]
 4. - Krlevski
 5. - Samarjanin
 6. - Tomislavmaksimovski (разговор) 12:09, 13 август 2021 (CEST)[]
 7. - MajamajaRO
 8. - MAEliT
 9. - Zoricasa
 10. - B. J. Nastovski
 11. - Violetagemishova
 12. - Milanovam
 13. - EliKate
 14. - SloGelb
 15. - VesnaJankovska
 16. - Tinka354
 17. - ZagaKolodezni
 18. - Zanazance
 19. - MacaMarija
 20. - terakota 1987
 21. - Elena Krsteva1
 22. - DanielaPaMaDaSa
 23. - Tatjanagogoska:
 24. - Besmrten
 25. - Vishinova
 26. - ‎Natasa Stardelova