Брадфорд

град во Англија
Брадфорд
Информација
Население: 293.717
Надм. височина: 1 m
Геогр. положба: 53° 78' сев. ш.

1° 74' ист. д.

UTC: +1
Градоначалник
Веб саjтот на градот

Брадфорд (англиски: Bradford) — град во Англија.

Брадфордскиот универзитет