Ботаничка градина „Јевремовац“

Ботаничката градина „Јевремовац“ — ботаничка градина која се наоѓа во Белград, Србија и истата претставува единица од Белградскиот универзитет, заедно со институтот за ботаника.

Ботаничка градина Јевремовац
Staklenik Jevremovac.png
Карта
Видботаничка градина
МестоСрбија
Површина4,8183 хектари
Создаден1855 (1855)
Отворенда