Борбата со змејот

Борбата со змејот (на германски: Der Kampf mit dem Drachen ) е германска комедија во режија на познатиот германски режисер Франц Сеиц од 1935 година, во кој поважните улоги ги играат Адел Сандрок, Џо Стекел и Ханс Шленк .

Филмот бил направен во студиото Баварија во Минхен . Филмските сцени биле дизајнирани од страна на уметничкиот директор Макс Зеефелдер .