Божидар Кирјанов


Божидар Костадинов Кирјанов (1954 - ) — македонски национален деец и публицист од Пиринска Македонија, Бугарија.

Родум е од градот Сандански. Активист во борбата за човекови права на македонското малцинство. Тој е припадник на организацијата ОМО Илинден. Од 1991 година го издава весникот „Скорнување“. Автор е на неколку книги за историјата на македонскиот народ.

ТворештвоУреди

  • „Од земјата до небото“
  • „Големината на македонскиот народ“ (2002 година).

Надворешни врскиУреди