Биљасувар (округ)

округ во Азербејџан

Биљасувар (азерски: Biləsuvar) — административен округ во Азербејџан. Главен град на округот Биљасувар. Округот има население од околу 74.906 жители кои живеат на околу 1400 километри квадратни.

Биљасувар
Азербејџан со Биљасувар.
Население (1999): 74.906
Површина (км2.): 1.400
Повикувачки код: 0159
Поштенски код: AZ1300
Главен град: Биљасувар

ПоврзаноУреди