Бистрица (планински врв)

Бистрица (планински врв)
Висина 2.540 метри.
Местоположба Македонија Македонија
ВенецШар Планина
Прво освојувањенепознато

Бистрица (планински врв) е планинскиот врв на Шар Планина, во северозападниот дел на Република Македонија. Тој е составен дел на Шар Планина и неговата височина е 2.540 метри.