Бејлеган (округ)

округ во Азербејџан
Бејлеган
Азербејџан со Бејлеган.
Кратки информации
Главен град: Бејеаган
Површина: 113.1 км²
Население: 81.700
Поштенски код: AZ1200

Бејлеган (азерски: Beyləqan) — административен округ во Азербејџан. Главен град на округот е градот Бејлеган.

ПоврзаноУреди