Отвори го главното мени
Астара
Азербејџан со Астара
Население: 89.600
Површина (км²): 620
Главен град: Астара

Астара (азерски: Astara) — округ во Азербејџан. Административен центар е градот Астара. Округот има население од 89.000 жители и вкупна површина од 620 км². Се наоѓа во југоистиочниот дел од земјата.

ПоврзаноУреди