Антикомутативност

Дефиниција

уреди

За бинарниот оператор   се вели дека е антикомутативен, доколку за секои   задоволува:

 

При што операторот - означува инверзија на елементот на множеството K пред кое се наоѓа.

Поврзано

уреди

Литература

уреди