Ана Витлок (13 јуни 1852 година – 16 јуни 1930 година) била шведски реформски педагог, новинар, суфражетка и феминист . Таа била ко-основач и двапати претседател на Националното здружение за право на глас на жени . [1]

Наводи

уреди
  1. Lena Eskilsson. „Anna Whitlock“. Svenskt kvinnobiografiskt lexikon. Посетено на December 1, 2018.